miercuri, 15 aprilie 2020

Mic ghid de iesire in exterior in vremea covidului.


Intrerup sedinta de skype de pe laptop. Pornesc skype pe telefonul 2 si reintru in sedinta cu castile in urechi.Hai ca n-am pierdut mult.
Imi pun masca, imi pun manusile de cauciuc...mov si ma loveste dilema…firul de la casti trebuie sa vina in fata agatatorilor de urechi ale mastii sau sub ele? Ajung in hol unde imi pun si blugii aia de exterior care stau acolo dedicati de o luna. Dilema iar, am oprit camera din skype pe telefon? Rasuflu usurat cand vad ca da. Ma incalt si cu declaratia si adeverinta angajatorului ies din locuinta. Ajung la masina si urc. Scot celalalt telefon (telefonul 1) si pornesc waze ul. In timpul asta cuplez prin Bluetooth si sunetul din conferinta skype la sistemul masinii. Cu atentia la 50% din potential, sofez catre destinatia profesionala. Rasuflu ca un astmatic de la masca aia de 3 lei pe care o am pe nas si gura. Ajung si parchez. Cobor dar las telefonul 2 cuplat, sa aud ce se discuta. In timpul asta imi pun vesta, ghetele si casca de santier din portbagaj. Gajbesc o ruleta electronica din portbagaj. Las declaratia in masina. Recuperez telefonul 2 si plec spre liftul cladirii…intre timp se intrerupe si legatura Bluetooth iar sunetul revine in castile pe care inca le am in urechi. Greu frate cu multitaskingul asta! Greu tare! Si toate astea de la nenorocitul ala mic care cica s-a constatat ca la 60C (testul standard) rezista bine merci. Abia la 90C timp de 15 min au reusit cercetatorii sa-l distruga. Dupa doua ore de rasuflat in masca is mai obosit ca un alergator de cursa lunga. Odata ajuns la masina fac in ordine inversa operatiile anterioare de la andocarea initiala. Is verde la fata din lipsa de oxigen. Ajung in parcarea de resedinta si dupa ce parchez ma indrept triumfator catre shop& go-ul de langa parcare, sa-mi iau lucruri esentiale subzistentei in izolare…in principiu bere, sucuri, alune, dulciuri…lucruri fara care psihicul cedeaza de la stress.
N-am bifat in declaratie si aprovizionarea. Daca apar acolitii lui Vela am pus-o!
Ajung acasa…ma dezabiez iar in hol si ma arunc in dus avand grija sa anu ating decat cu cotul clantele si intrerupatoarele. N-am cum sa ma spal cu apa de 90C asa ca o reglez cat se poate suporta de fierbinte. Ma frec din cap pana in picioare cu un sapun lichid antibacterial, d-ala albastru luat la suprapret de la Mega si care miroase a formol
J.
Ies din dus si dupa ce ma imbrac, recuperez telefoanele 1 si 2 din hol. Le sterg frenetic cu spirt si cu servetele. Dezinfectez clantele si iau plasa de cumparaturi esentiale. Le insir pe jos in balcon si le pulverizez cu solutia minune de apa si clor. Noroc ca toate-s amabalate in plastic sau aluminium. Dupa ce las covidul la clor cam 10 minute, le mut pe toate in spalator  ca sa scap de mirosul de clor prin spalare si cu apa. Le insir tacticos pe blat pe prosoape, dupa care le sterg de apa individual. Dupa ce termin, dau si un mop pe gresia din bucatarie. Ati ghicit, cu clor in apa.
Sunt deja obosit praf de la ritualurile astea. Nu era domnule mai simplu inainte cand nu murea nimeni nici daca se scobea in nas cu mana nespalata?
Voi cum va distrati cu ritualul de covid si mai ales la ce temperature va spalati hainele la masina? 35C? 45C? Cica nu moare nenorocitul decat la 90C. 


P.S. Daca-mi zicea cineva ca o sa umblu pe strada, cu manusi mov, acum o luna….il bateam!

Niciun comentariu: