miercuri, 25 aprilie 2012

Carti prin citate -1984

"problematica perpetuării unei societăţi ierarhizate este mai profundă decât atât. Există patru modalităţi în care un grup conducător poate cădea de la putere. Ori cedează în faţa unei cuceriri din exterior, ori guvernează atât de ineficient, încât masele se revoltă, ori permite apariţia unui grup de Mijloc puternic şi nemulţumit, ori îşi pierde încrederea în sine şi voinţa de a guverna. "


"Toate oligarhiile din trecut au căzut de la putere fie pentru că s-au osificat, fie pentru că s-au înmuiat. Ori au îmbrăţişat prostia şi aroganţa, neizbutind să se adapteze unor condiţii schimbătoare, aşa încât au fost răsturnate; ori au adoptat liberalismul şi laşitatea, făcând concesii atunci când ar fi trebuit să folosească forţa şi au fost, tot aşa, răsturnate. Au căzut de la putere, cu alte cuvinte, fie în mod conştient, fie din inconştienţă. "


George Orwell -1984
citat din asa zisul manual de TEORIE ŞI PRACTICĂ ÎN COLECTIVISMUL OLIGARHIC
de Emmanuel Goldstein


Din cand in cand va recomand sa recititi aceasta carte scrisa in ...1948

sâmbătă, 14 aprilie 2012

Carti prin citate-Toamna Patriarhului

"abia dacă eraţi o imagine incertă a unor ochi jalnici prin perdelele prăfuite de la fereastra unui tren, tremurul unor buze taciturne, gestul fugitiv de rămas bun al unei mănuşi de atlaz din mîna anonimă a unui bătrîn fără destin despre care niciodată n-am ştiut cine a fost, nici cum era, nici dacă n-a fost doar o amăgire a închipuirii, un tiran de batjocură care n-a ştiut vreodată care era dosul şi care era faţa acestei vieţi pe care o iubeam cu o patimă nesăţioasă pe care dumneavoastră nu v-aţi încumetat nici măcar să vi-o imaginaţi de teamă să nu aflaţi ceea ce noi ştiam prea bine, că era grea şi efemeră, dar că nu mai există alta"

Toamna Patriarhului este povestea dictatorului "universale", localizat undeva intre America latina si Caraibe, povestea unor cicluri universale prin care orice dictator, de orice semintie, trece. la modul inexorabil.
Garcia Marquez incerarca sa spuna povestea in fraze cat mai putine (eventual una singura). Cartea nu se citeste foarte usor, iar senzatia este ca autorul debiteaza aceste elucubratii fantastice sub actiunea mescalinei. Poate ca abilitatea sa este tocmai ca el sa fie propriai-i mecalina pentru scris.
Cred ca domnul Cartarescu poate fi gelos pe abilitatile lui Marquez de a scrie totul in mod ultra-oniric. Va recomand aceasta carte.

joi, 12 aprilie 2012

Teste film-Nikon FG si Nikon 50mm/1.8


Scanare si developare absolut comerciala la centrul foto din coltul strazii.N-a fost chip sa-i conving sa scaneze TIFF si eventual cu o adancime de culoare corespunzatoare. Film Fuji ISO 200.
Urmeaza film alb-negru.

duminică, 8 aprilie 2012

Povestea tarfelor mele triste

"Citind Idele lui Martie, am dat peste o frază cumplită pe care autorul i-o atribuie lui Iulius Caesar: „E cu neputinţă ca până la urmă să nu ajungi cum crede lumea că eşti". Nu i-am putut verifica adevărata obârşie în propria operă a lui Iulius Caesar şi nici în lucrările biografilor lui, de la Suetoniu până la Carcopino, dar a meritat strădania să încerc. Fatalismul ei aplicat cursului vieţii mele în următoarele luni mi-a întărit hotărârea de care aveam nevoie nu numai pentru a scrie această poveste, ci şi pentru a o începe fără pudoare cu dragostea Delgadinei."


Gabriel Garcia Marquez

joi, 5 aprilie 2012

Method of statement

Suparat pe o serie de miniateliere specializate carora le plateam periodic o suma de bani pentru operatiune, m-am hotarat sa o fac singur.
Pentru aceasta ma procedat astfel:
1. Am comandat scula din imagine. Pret aprox 500 000 lei vechi cu inca 100 000 transport din UK. Total operatiune 5 zile.
2. Se monteaza bacurile potrivite si se ajusteaza scula la diametrul potrivit.
3. Se curata cu o pensulica in jurul capacului, tot felul de reziduri de piele moarta/praf etc, ce ar putea intra in interior dupa ce deschidem capacul.
4. Se demonteaza bratara.
5. Se desurubeaza capacul.
6. Se scoate bateria si se inlocuieste cu una identica, de calitate, preferabil egala cu cea originala.
7. Se curata rama interioara cu un servetel inmuiat in alcool izopropilic eventualele reziduri de la punctul 3.
8. Se curata si garnitura circulara.
9. Se aseaza garnitura, corespunzator in santul ei pentru ca infiletarea capacului sa nu o ciupeasca;
10. Se infileteaza capacul la loc.

PS-Sa-mi zica mie cineva, cine mai face corect toate operatiunile astea la miniatelier?
PS2-Daca stii si ce activitate descriu operatiunile de mai sus, te rog sa primesti stima mea si un premiu virtual de recunoastere.