luni, 29 septembrie 2008

Economia "ie" plina expansiune

Carevasazica economia romaniei "ie" in expansiune totala (ca si universul dealtfel) astfel incat nenea Geoana a marit prima de repatriere la 25 000 euro. Nu stiu ce secrete nerostite detine clasa politica dar incep deja sa nu ma mai tem de criza financiara din SUA...dar ce zic eu criza financiara.....nu ma tem nici de un crah mondial...suntem o enclava autonoma.
Baieti....va ordon repatrierea!

Ce s-a mai intamplat la sfarsit de septembrie

In 29 September 1895 moare Louis Pasteur...un domn care a facut mare bine omenirii.

duminică, 28 septembrie 2008

Linia si culoarea

Afara e putin urat insa asta ne face sa ne intrebam cu candoare-Unde mai mergem in weekend?
O alegere buna, si pe care v-o recomand, ar putea fi expozitia de la palat intitulata "Linia si culoarea".
Sub acest nume cei de la Luvru expun la Bucureşti şaizeci de opere ce fac parte dintr-o colecţie unică de desene italiene din secolul al XVII-lea, care tocmai au fost restaurate şi nu au fost prezentate publicului niciodată. Acest ansamblu este completat de două picturi florentine celebre de Carlo Dolci aparţinând tot Muzeului Luvru.
Operele maeştrilor florentini din secolul XVII au făcut abia relativ recent obiectul unor cercetări sistematice. În anul 1981, a fost organizată la Luvru o mare expoziţie dedicată desenului baroc florentin. Ulterior a început publicarea cataloagelor ştiinţifice. Ultimul volum din Inventarul desenelor italiene, cel consacrat desenului toscan din secolele XVII-XVIII, a apărut în anul 2005 şi a stat la baza acestei expoziţii.
În cea mai mare parte, desenele toscane din secolul XVII aflate la Luvru au aparţinut celebrului colecţionar şi exeget al artei epocii sale, florentinul Filippo Baldinucci (1625-1697). Aflat în serviciul familiei Medici, el a devenit consilier al cardinalului Leopoldo III pentru colecţia sa de desene.
Expoziţia este organizată cronologic, începînd cu artiştii care s-au afirmat în prima parte a secolului, precum Cristofano Allori, Cecco Bravo, Giovanni da San Giovanni, sau Francesco Furini, continuînd cu cei din a doua generaţie, ca Baldassare Franceschini, zis il Volterrano, iar spre sfîrşitul secolului cu Domenico Gabbiani, Pier Dandini sau Giuseppe Nasini, în opera cărora se simte deja acel dinamism declamatoriu specific viziunii baroce. Un loc deosebit îi revine lui Carlo Dolci.
Fiind extrem de sensibile la efectele luminii, desenele, acuarelele sau pastelurile pe hîrtie sînt expuse foarte rar, pe durată limitată, motiv pentru care expoziţia reprezintă un adevărat eveniment (veti observa iluminarea foarte discreta a lucrarilor).

Cronicuta de film-Boogie

Este un film despre cum se schimba oamenii odata cu trecerea anilor. Ceea ce ne unea inainte ne poate desparti azi.
In timp ce Bogdan Ciocazanu (Dragos Bucur) se afla la mare de 1 mai (muncitoresc) impreuna cu sotia-Smaranda (Anamaria Marinca) si copilul se intalnesc, pur intamplator, cu vechii prieteni din liceu, "Suedezul" Penescu (Adrian Vancica) si Iordache (Mimi Branescu).
Toti trei ajung sa petreaca o noapte impreuna ca-n vremurile bune, cu ture (bahice) pe tot litoralul ajuns azi in decadere, si de aici porneste totul. Treptat descopera ca Penescu nu o duce chiar atat de bine in Suedia, ca Iordache freaca duda printr-o agentie de turim de apartament si ca Ciocazanu nu e atat de fericit pe cat pare muncind non stop la atelierul lui de facut mobile de P.A.L.
Peste toate acestea au loc si crizele femeii maritate care are ca singura preocupare copilul (sau poate ca nu aceasta este cauza ci hartia aia care le face pe toate sa creada ca au o proprietatea asupra cuiva).
Replicile sunt spumoase, o perioada, insa din pacate Dragos Bucur “joaca” fals ca un actor de telenovela de pe AcasaTV. Ulterior multe dialoguri vor deveni previzibile si plicticoase deci.

Replica din film: scena-un club house de pe litoral (ar putea fi oricare La Mania) unde Ciocazanu nu intelege ce mama naibii e cu aia care se “distreaza” inauntru.

Ciocazanu: Cine dracu erau aia ma inauntru? Curve? Fete cu prietenii lor?
Iordache (inghitind saorma): Curve cu prietenii lor?

Iordache si Penescu sunt interpretati cu naturalete (uman chiar) desi sunt niste looseri.
Imaginea filmului este de multe ori neclara (mai ales in scenele exterioare) si nu inteleg de ce.
Desi nu cred ca era nevoie, filmul plonjeaza putin si in abject atunci cand cei trei “iau”o fata din club in camera de hotel a celor doi.
Boogie e un film care poate fi vazut fara sa iti faci totusi multe sperante. Este mai mult un film in care frustrarile noi generatii, peste care a venit ca un tavalug “libertatea”, capitalismul cu fata umana si obligativitatea initiativei in afaceri se simt din plin.

Sfarsitul filmului este cu adevarat "sfarsit sovietic".

sâmbătă, 27 septembrie 2008

Luke mana rece

Vineri 26 Septembrie s-a stins din viata legendarul actor Paul Newman la varsta de 83 ani dupa o teribila suferinta cauzata de cancer.
Pentru cine chiar nu stie despre personaj poate gasi mai toate informatiile aici. Pentru cei care stiu oferim numai o fotografie cu el tanar...asa cum speram ca va ramane mereu.

P.S. Pentru cine nu stie P.N. nu a fost numai actor , filantrop ci si un impatimit al curselor de masini (pilot si coproprietar de echipa de curse). Ca pilot Paul a terminat pe locul 2 in 1979 cursa de 24 ore de la LeMans (intr-un Porsche). A castigat de asemenea 1n 1995 aceiasi cursa la varsta de 70 ani, fiind cel mai batran pilot care a castigat vreodata un asemenea titlu.

Ghici in ce echipa a iesit campion Nigel Mansell in Indy car ?

joi, 25 septembrie 2008

Daca vrei privirea s-o las in podea.....

A fost nevoie de o reclama imbecila la termopane ca sa-mi aduc aminte de trupa "Celelalte cuvinte" din adolescenta mea. Duminica, pe vremuri,....se faceau niste concerte mai subversive la teatrul "Ion Creanga" din piata Amzei unde aveai ocazia sa-i mai asculti pe cate unii. Acolo i-am vazut prima data pe cei de la "celelalte cuvinte" desi ascultasem vinilul de la Electrecord cu mult inainte. Tot acolo i-am ascultat live si pe Holograf cu Dan Bittman tuns nr 1 si imbracat in egari (mare eveniment in acea vreme printre pletosi-lumea zicea ca l-ar fi tuns politia) sau pe cei de la Compania de sunet+Valeriu Sterian.
Azi pentru voi doua melodii de referinta...in ordinea preferintelor mele.





Latter edit-Primul lor "LP" Electrecord avea muzica lor pe o fata iar pe cealalta ...cantece pionieresti. LOL

miercuri, 24 septembrie 2008

marți, 23 septembrie 2008

luni, 22 septembrie 2008

Premii de pana la 20 000 de euro de persoana

Azi sofam linistit pe la 2 trecute fix cand...la radioul de-l ascult eu in masina (ala memorat la butonul 3) Turcescu dezbatea spinoasa problema a muncitorilor romani de peste granita. Ulterior ajuns la birou am aflat ca totul pornise de la un "politician" roman (numele lui nu conteaza-prietenii stiu de ce) care promisese in vizitele in Spania si Italia ca le va da fiecarui muncitor care se intoarce cate 20 000 de euroi (ati citit bine si nu am pus zerouri in plus).

Cat de bou sa fii sa promiti asa ceva din bani publici intr-o tara aflata in europa, o Europa fara granite si cu o lege a liberei circulatii de marfuri si forta de munca?
Fa-le frate spitale, case ieftine, autostrazi, locuri de munca, scapa-i de birocratie si coruptie in spitale, pune la punct metroul si transportul in comun, infrastructura la sate etc si poate se intorc. Zic poate ca nici asa nu e sigur.....altfel dupa initiativa asta vei avea numai tigani care se repatriaza de 3 ori pe an pentru acei bani (exact ca la initiativa cu prima de casatorie).
Si uite asa, sufragiul universale, aplicat si la aia de nu judeca, ne procopseste cu politicieni de obor si promisiuni pe masura.
Oricum o iei promisiunea este masura impotentei unei clase politice care suge la sanul democratiei de 15 ani fara sa faca nimic in afara de colici...la stomac.

"Sa se dea la toti ...ca e de familie buna!"

Liberte, Fraternite si sufragiu universale

In 22 Sept 1862 presedintele american Abraham Lincoln a emis textul preliminar al proclamatiei care propunea eliberarea tuturor sclavilor din statele secesioniste pana la 1 ianuarie 1863.

Urmeaza marea greseala....."sufragiul universale" in orice conditii.

duminică, 21 septembrie 2008

Music Club party

Deschidere de sezon la afumatura....odata cu venirea sezonului rece se da startul la cursa contra cronometru pentru rezervarea unei mese -sambata seara-in ce carciuma in voga mai apare. Invariabil nici una nu are ventilatie satisfacatoare asa ca nu-ti ramane decat sa te dezbraci pe balcon, la intoarcere acasa, de hainele "inmiesmate" si sa te bagi in dus la 4 dimineata. Cu plamanii e ceva mai greu insa sa-i cureti. Cum nici garderoba (locul ala unde iti lasi haina) nu este obligatorie reteta este garantata.
Banuiti sper, dupa cele de mai sus, ca asta a fost programul meu de weekend. Oricum ma consolez cu celalt program oferit de pustoaicele din Music Club (alea cu push-up , mini de blugi si cisme cu tocuri inalte) care se produc in fata scenei doar doar o aparea vreun baiat de asfaltator national cu decapotabila la poarta.
Trupa live pe care am vazut-o...sucks....mi se pare o magarie sa te produci, beat fiind, pe scena (magarie in primul rand fata de tine ca presupus artist).
La mai multa afumatura iarna asta....sezonul abia incepe.

P.S. Salutari sincere tuturor tipelor de 1.65m (ador inaltimea asta) cu maieu decoltat si tenisi chinezesti..pardon conversi.

miercuri, 17 septembrie 2008

Wright's End

Londra-Richard Wrigt, unul din fondatorii grupului Pink Floyd a murit luni la varsta de 65 de ani. Purtatorul de cuvant al grupului a declarat ca acesta a murit dupa o lunga suferinta din cauza cancerului.
Wright i-a intalnit pe Roger Waters si pe Nick Mason in colegiu cand s-a si alaturat trupei lor de atunci, Sigma 6. Impreuna cu Syd Barrett au format Pink Floyd in 1965.
Restul chiar este istorie.

P.S.-fara mare legatura cu articolul de mai sus.
Ati observat ca pe vremuri imparatii rosii de la Kremlin mureau toti dupa o lunga suferinta? Tot comitetul central se aduna "profund indurerat" la mausoleu sa-l petreaca. Azi cei de pe aceiasi functie , divorteaza de vechea tovarasa de viata, se cupleaza cu gimnaste minore si apoi dau decret numindu-se prim ministru pe viata. De ce le-o zice oligarhi?

18 septembrie in trecut

1810-Chile si-a declarat independenta fata de Spania
1851-A fost publicata prima editie a ziarului The New York Daily Times (devenit mai tarziu The New York Times)
1970-Starul rock Jimi Hendrix moare la Londra la varsta de 27 de ani.

P.S.-Ce viata domnule....27 de ani....probabil de aceea balada lui Hendrix tine fix 7 secunde.

marți, 16 septembrie 2008

Amestecate din 16 septembrie

1908 -General Motors a fost fondat de catre William C. Durant
1982-Sute de refugiati palestinieni din Beirut sunt masacrati de catre crestini libanezi.
2008-Pretul petrolului in cadere (ieri s-a ajuns undeva sub 97$/baril-o depreciere cu peste 32% fata de recordul de peste 147 $ din iulie). Oare sa aiba legatura cu recentul faliment bancar din SUA (Lehman Brothers si Merrill Lynch)
Tot azi si tot 2008-Lukoil scumpeste benzina cu 4 bani.

luni, 15 septembrie 2008

15 septembrie in memoria colectiva

Pentru cei mai multi dintre noi 15 septembrie inseamna inca inceperea scolii.
Intre timp am terminat si scoala dar in aminintirea datei organizam o petrecetre de consolare in fiecare an.
Azi tot in 15 septembrie incep scolile....din pacate insa statisticile sunt ingrijoratoare:

-calitatea si cantitatea cadrelor didactice a scazut simtitor (gratie a multi ani de salarizare mizerabila).
-rezultatele invatamantului de masa sunt in cadere libera (cum zicea unul la tv azi dimineata am ajuns cu media sub tarile europene).
-investitia in scoli noi este inexistenta

Si uite asa viitor de aur tara are (sau cum zicea cantecul..."tara te vrea prost").

P.S. Si totusi in metrou era mult mai aglomerat azi.

Radiatiile mobilelor vor fi masurate

"MASURI Radiatiile emise de telefoanele mobile si de alte echipamente de telecomunicatii vor putea fi masurate in viitor si in Romania intr-un laborator special. Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei a anuntat, ieri, ca, luna viitoare, va incepe procedura de achizitie pentru realizarea unui asemenea laborator."

Sursa aici.

P.S. Geniala masura...dupa 15 ani de la inventarea mobilelor am ajuns si noi sa putem masura radiatia electromagnetica si pe cea radio emisa de aceste aparate in timpul functionarii. Bine macar ca nu se ocupa cei de la Protectia Consumatorului de aceasta si au ramas doar cu testarea otetului si a alcoolului falsificat.
Cu multi ani in urma, in Germania exista o revista a consumatorului in care un organism specializat testa in amanunt fiecare electrocasnic care se vindea pe piata nationala. Carevasazica vroiai sa cumperi o masina de spalat din comert, luai revista aia si vedeai ce plusuri si ce minusuri are. Undeva erau niste nemtalai care o faceau bucati, o analizau de la ultimul surub sau cablu electric pana la motor si apoi scriau in revista...numai daca trecea testele de siguranta. Prin comparatie la noi iti cumperi televizor, iti ia noaptea foc, degaja nu-s ce gaze toxice, aia din camera mor toti axfisiati si nu pateste nimeni nimic.
Suntem departe.....rau!

Viva la revolucion...viva la independencia

In 15 Septembrie 1821 Costa Rica, Guatemala, Honduras si El Salvador isi castiga independenta.

duminică, 14 septembrie 2008

Dilema evolutionista

Ma gandeam azi la selectia naturala...oare nu inventia tuturor vaccinurilor, a medicamentelor alopate precum si a tehnicilor chirurgicale face ca filonul primordial al speciei sa fie afectat? Ma gandesc ca la alte specii naturale indivizii mai slabi sunt expusi extinctiei in mod automat. Cum omul a gasit "carje" mai subtile pentru supravietuire, de genul bani (ca tot am inventat de asta economia...burta tuturor lucrurilor), medicina etc.
Incet incet am invatat sa pacalim natura cu tehnici si trucuri din ce in ce mai sofisticate.
Pe de alta parte ma gandesc daca speciei i-ar folosi un adult cu sechele de poliomielita....si cred ca nu.
Se pare ca sunt intr-o dilema.

vineri, 12 septembrie 2008

Proverb despre sfaturi

Este bine sa dai sfaturi numai in doua situatii: cand sunt cerute si cand viata cuiva depinde de ele.

11/12/13 of September

Reluam seria istorica.....cronologic inapoi de la 11 septembrie pana pe 13 septembrie.
11septembrie
2001-Celebrele atentatele de la 11 septembrie din New York. Foarte interesant este ca dupa 7 ani opinia publica din 17 tari (au fost chestionati 16063 persoane) considera ca responsabili sunt:

46% din chestionati zic despre Al-Quaeda
15% acuza administratia americana
7% banuiesc Israelul
1 din 4 persoane zic ca nu stiu cine a fost in spatele atentatelor

12 septembrie

1992-Dr. Mae Carol Jemison devine devine prima femeie de culoare in spatiu la bordul navetei Endeavour.
1977-Liderul luptatorilor de culoare pentru drepturi civile din Africa de Sud moare in custodia politiei.
1953-Viitorul presedinte John F. Hennedy se insoara cu Jacqueline Bouvier.

13 septembrie

1848-Revolutia din Tara Romaneasca esua in urma interventiei trupelor otomane, care reuseau, in Dealul Spirii, sa invinga rezistenta eroica a Companiei de Pompieri condusa de Pavel Zaganescu (adica sarbatorim ca ne-au facut otomanii, fara sapun, cum ar veni)

joi, 11 septembrie 2008

Google si pestera

Ieri imi da un email o fana sa-mi zica cat de tari sunt pozele din pestera. Printre altele ma intreaba si despre ce pestera este vorba.
I-am raspuns scurt: "Pestera ...muierii!"

In 3 minute aveam un email furibund cum ca daca nu aveam chef puteam sa zic nu sa iau lumea la misto! Evident am intarit cele spuse si....dupa alte 10 minute alt email in care isi cerea scuze ca nu stia ca exista pe lume asa ceva.

P.S. Ei bine...chiar era umezeala mare in pestera :) Traiasca Google!

Beatles si Butonul Rosu

Zi mare fratilor...in 1962 formatia Beatles inregistra primul lor single, Love Me Do...ce a urmat stiti deja.

P.S. Daca am supravietuit primei zile cand au apasat aia butonul rosu la accelerator speram sa rezistam si pana la sfarsitul experimentelor. Zice-se ca scopul acestor coliziuni protonice este detectarea perticulelor primordiale care au dat masa tuturor celorlalte particule , conform teoriei "modelului standard".
Nenea Stephen Hawkins i-a cam scuipat in cap pe astia si le-a prorocit ca nu vor gasi "bosonii Higgs" supranumiti si "particulele lui Dumnezeu".
Doua intrebari ma chinuie insa:

1. Socurile protonice vor dezvolta o caldura de 100 000 ori mai mare decat cea din centrul Soarelui. Daca e adevarat, cat va costa gigacaloria la iarna?

2. Daca scapa aia experimentul de sub control si ne facem gaura neagra, ce se intampla cu ratele pe care unii dintre noi le au la banci?

miercuri, 10 septembrie 2008

Se ia?

Zic daca se ia prostia sau hotia...nu de alta dar imi dau seama azi ca dupa un antrenor care pupa iconitele de buzunar in spatele tabelei, echipa nationala de fotbal are parte si de unul care trisa la cazino cu gadgeturi hi-tech (daca o fi adevarata inregistrarea). Oare este molipsitor sau cum naiba? Ce mai urmeaza?

P.S. "Cehia si Olanda porneste ca... favurite!" (declaratia unui fost antrenor , celebru al aceleiasi nationale)

Sfarsitul lumii fratilor...


Si daca tot vorbeam anterior de Hades, azi m-a amuzat teribil cum Google face misto de temerile celor care cred ca sfarsitul lumii va veni de la acel celebru experiment...
Post Scriptum Serios: ca in toata istoria sa curiozitatea omeneasca deschide portite pe care ulterior nu le mai poate inchide oricat ar dori...vom vedea...cand deschizi cutia Pandorei nu stii ce iese prima data.

marți, 9 septembrie 2008

Hades entrance



Voi ce ce intrati aici lasati orice speranta...sau mai bine zis fotografie de pestera (neaparat cu trepied) din weekendul trecut.

vineri, 5 septembrie 2008

Febra Update-urilor

Saptamanile trecute am fost cuprins de febra update-urilor nereusite. Toate mi se trag de cand mi-am luat iPod-ul d'ala Touch. Versiunea de sistem de operare de baza nu permitea instalarea nici unei aplicatii platite sau free. In plus de asta de cate ori il legam la calculator imi facea oferta de update contra sumei modice de 7.99 Euro. Intr-o zi, satul de atata bataie de cap, am si incercat sa fac magaria. Cu cardul de credit pe masa am tastat nerabdator datele in iTunes store.
Zic satul de bataie de cap ca nu stiam ce urmeaza...dupa ce le bag, apas si butonul ala mare cu DONE pe el, si surpriza.....aici incepe beleaua.

"Your payment method was declined. Please enter valid payment method information."

Zic: Hai sictir ca am zeci de meleoane pe plasticul asta.

Si uite asa a inceput cosmarul.
M-am apucat sa scriu indignat , crezand ca astia mi-au vandut un produs emasculat, fara putinta de a face update la el, catre Apple.
M-am discutat cu Jessica in cea mai academica engleza pe care o cunosc. Nici asta nu m-a ajutat! Ultima data imi trimisese o explicatie de genul : "Daca esti rezident intr-o anume tara trebuie sa cumperi din tot din acea tara ca sa fie acceptat cardul". Si tot ea continua: Inteleg ca sunteti rezident in Romania -asta inseamna ca trebuie neaparat sa cumparati macar din Europa (aici se contrazicea nitel).
Tot ea continua intotdeauna cu fraza: "I can certainly appreciate how eager you are to make purchases on the iTunes Store. "...ceea ce pe mina ma enerva enorm....oi fi fost eu "eager" da n-aveam cu cine.
Finalul caznelor mele a fost emailul primit de la service-ul IRIS (reprezentantii oficiali ai celor de la Apple in Romania) care mi-au sugerat clar si din prima sa intreb la banca. Dupa miscarea asta cu banca am reusit update-ul la versiunea 2.0.2 de soft. Trecand peste faptul ca update-ul mi-a sters toata muzichia pe care o bagasem acolo si ca trebuie sa rippuiesc iar tone de CD uri, azi ma pot bucura de toate aplicatiile de care doresc.

P.S. O sa-mi fac totusi timp sa-i transmit Jessicai ca Romania e dintotdeauna in Europa si de ceva timp chiar si in UE....si cum de curand mi-a venit si un survey de la Apple in urma discutiilor cu Jessica....ii dau nota de trecere?
O intrebare ma chinuie inca-Oare Jessica asta nu o fi fost vreo pakistaneza (sau chiar pekineza...cine stie?)

Ma declar independent

"Doua ferme situate in nord-estul Estoniei si-au unit fortele si s-au declarat republica sovietica, intentionand sa ceara Rusiei recunoasterea independentei, informeaza Ria Novosti. Locuitorii si fondatorii "Republicii socialiste sovietice a Estoniei" au format deja un guvern, o sectie politie si au inceput sa traseze granitele. Oficialitatile lucreaza intens la un tratat de prietenie cu Rusia, care va fi trimis presedintelui rus, Dmitri Medvedev, in urmatoarele zile."

P.S. M-am hotarat ca maine sa-mi declar apartamentul zona libera si independenta si sa-mi fondez un guvern propriu. Poimaine declar razboi cu SUA iar peste inca o zi capitulez.

joi, 4 septembrie 2008

Lupte si razboaie

In aceasta zi a anului 1886 capetenia indienilor apasi -celebrul Geronimo se preda trupelor guvernamentale americane dupa 30 ani de lupte pentru protectia tribului sau precum si a teritoriilor indiene. Generalul american Nelson Miles accepta capitularea si il numeste pe Geronimo "ultimul razboinic indian". Cu aceasta razboiul cu indienii se termina.

Ce urmeaza stie toata lumea, mai toate triburile sunt exterminate, teritoriile furate iar mostenirea lor culturala distrusa. Nici pana in ziua de azi procesul in care sunt revendicate teritoriile indiene samavolnic luate de colonisti si aflat la curtea suprema de justitie a SUA nu si-a gasit o sentinta.
Interesnt este ca stim din istoria moderna despre multe genociduri (este forma corecta de plural ca am cautat in dictionar) : evrei, armeni...dar nimeni nu vorbeste despre cel asupra triburilor de indieni americani.

P.S. Dupa postul asta cred ca nu mai iau viza de state. :)

miercuri, 3 septembrie 2008

Google Chrome

"Americanii de la Google au lansat, ieri, un nou browser web, denumit Google Chrome, care ar putea sa concureze cu celebrul Internet Explorer, oferit de Microsoft. Lansarea Google Chrome vine dupa ce Microsoft a lansat, luna trecuta, browserul Internet Explorer 8. "Pentru interfata am realizat o fereastra de navigare simpla si rapida. La fel ca pagina clasica de cautare a Google, Google Chrome este simplu si rapid. Pentru platforma am reusit sa punem bazele unui program de navigare ce face sa functioneze mult mai bine aplicatiile complexe din reteaua actuala", au anuntat reprezentantii Google. In prima faza, programul va fi disponibil numai pentru sistemul de operare Windows al Microsoft, insa Google a anuntat ca "lucreaza la dezvoltarea versiunilor pentru Mac si Linux"."

Sursa aici.

P.S. -dupa ce l-am descarcat si la instalat la un coleg am constatat ca se misca foarte bine. Dupa alte teste suplimentare colegul sustine ca se misca mai bine decat vechiul lui IE.
Internet explorerul meu se misca foarte bine asa ca nu sunt tentat.
De mentionat meniul in limba romana.

The Star-Spangled Banner

Revoulutia americana se sfarseste in mod oficial cand reprezentantii Statelor Unite, Marii Britanii , Spaniei si Frantei semneaza tratatul de la Paris in 1783. Semnatarii consfintesc ca SUA este o natiune libera iar englezii recunosc granitele celor 13 state care formau confederatia americana de la nord (Florida) pana la Marele lacuri si de coasta Atlanticului pana la raul Mississippi.

P.S. 13 state la formare....cate ziceti ca sunt acum?

marți, 2 septembrie 2008

Eternele cercuri...

...si pentru ca tot vorbeam despre roata vietii si cum se intoarce ea...va povesteam candva despre cum am luat teapa cu 2 blugi Lee Cooper. Mai pe scurt dupa vreo 15 perechi probate din care doua cumparate, la prima spalare le-a iesit culoarea cacanie de pe bucata aia de piele de la bracinar patand iremediabil materialul.
Ca un facut, azi, l-am cunoscut pe musiul care are afacerea asta in Romania. Veni baiatul sa inchirieze un spatiu intr-un mall nou din tara de care ma ocup eu. Tipul e un expat dar cu cunostinte temeinice de romana deprinse din afacerile banoase facute multi ani pe meleaguri mioritice. Din vorba in vorba imi zice ca mai baga un brand de haine casual si d-alea special facute pentru sport, echipament sportiv la preturi foarte bune (nu a precizat daca pret bun pentru Romania sau pentru Europa/SUA) .......
Nu era el prea bine pregatit la ce trebuia sa faca la amenajare, slab la legislatie in constructii, arhitectul mult prea tinerel si el...din vorba in vorba ii povestesc tzeapa cu Lee Cooper....ei bine da...magazinul ala de unde ma tzepuisem era al lui....si ca un facut pantalonii ii aveam pe mine cu un tricou mai lung pe deasupra.....i-am aratat marfa de "calitate"... incepe sa o dea cotita... ca la ce temperatura i-am spalat? dar cu ce detergent?....40 grade frate, dero banal.....el de colo: trebuia la 30 de grade si apoi sa fi venit cu ei la noi...am avut un lot mai prost si am schimbat la multi.
Evident n-am pus botul la vrajeala iar sa-i spun ca abia nimerisem doua perechi care sa-mi vina bine din cele 15 perechi probate in total nu avea rost.
Nu-s cum s-a aranjat totul dar tipul semnase precontract pe un spatiu aflat fix langa un mare anchor austriac (1500 mp austriacul fata de 180 mp el) specializat in vanzarea de echipament sportiv si accesorii de sport. Cum nu aveam voie sa dezvalui asta l-am lasat sa creada ca va avea un mare succes comercial ca si pana acum....lucru pe care i-l "doresc" din plin...si uite asa se intoarce roata singura.

First ATM

In aceasta zi a anului 1969 se instala in America primul ATM (chash point-automat de livrare bani de pe card).

Ce naiba se intampla in Romania in 1969? Colectivizarea se terminase, raportam cresteri de 200% la planul cincinal, faceam repede si prost blocuri care azi se vand cu preturi exorbitante, nu terminasem electrificarea, de computerizare nu putea fi vorba inca iar in septembrie bagase salam cu soia la alimentara.......istorie comparata se numeste.
Util, nu?

luni, 1 septembrie 2008

Tristesse...

Printesa de Wales Diana moare in Paris la spitalul Pitie-Salpetiere (nu e spital social va asigur) dupa ce sufera un accident de masina in dimineata acestei zile. "Companionul" ei Dodi Fayed a fost ucis instantaneu in accidentul avut loc la 12.25 a.m. in celebrul deja tunel parizian ca si soferul Henri Paul (care era beat si care pierduse controlul masinii). Singurul care scapa cu viata, cu rani insa, este Trevor Rees Jones -bodyguardul si singurul care purta centura de siguranta dealtfel.


P.S. Ma intreb cum ar fi fost ca primul nascut regal, prin traditie capul bisericii anglicane, sa aiba un frate de mama pe jumatate arab?

Viata e complexa si are multe aspecte :-)