luni, 22 septembrie 2008

Premii de pana la 20 000 de euro de persoana

Azi sofam linistit pe la 2 trecute fix cand...la radioul de-l ascult eu in masina (ala memorat la butonul 3) Turcescu dezbatea spinoasa problema a muncitorilor romani de peste granita. Ulterior ajuns la birou am aflat ca totul pornise de la un "politician" roman (numele lui nu conteaza-prietenii stiu de ce) care promisese in vizitele in Spania si Italia ca le va da fiecarui muncitor care se intoarce cate 20 000 de euroi (ati citit bine si nu am pus zerouri in plus).

Cat de bou sa fii sa promiti asa ceva din bani publici intr-o tara aflata in europa, o Europa fara granite si cu o lege a liberei circulatii de marfuri si forta de munca?
Fa-le frate spitale, case ieftine, autostrazi, locuri de munca, scapa-i de birocratie si coruptie in spitale, pune la punct metroul si transportul in comun, infrastructura la sate etc si poate se intorc. Zic poate ca nici asa nu e sigur.....altfel dupa initiativa asta vei avea numai tigani care se repatriaza de 3 ori pe an pentru acei bani (exact ca la initiativa cu prima de casatorie).
Si uite asa, sufragiul universale, aplicat si la aia de nu judeca, ne procopseste cu politicieni de obor si promisiuni pe masura.
Oricum o iei promisiunea este masura impotentei unei clase politice care suge la sanul democratiei de 15 ani fara sa faca nimic in afara de colici...la stomac.

"Sa se dea la toti ...ca e de familie buna!"

Niciun comentariu: