marți, 22 martie 2011

Cronicuta de film-Black Swan (Lebada neagra)

Un thriller psihologic, au zis multi despre acest film. Pe mine unul nu m-a prins, asa ca prima data cand am incercat sa-l vad chiar am adormit. Dar poate asta s-a intamplat pentru ca nu inteleg baletul; Subiectul filmului este, evident, din lumea baletului; Filmul are in rolul principal pe  pe Natalie Portman în rolul Ninei, o dansatoare de balet clasic ce este inclusa si in lumea intrigilor de culise din teatru dar si intr-o rivalitate cu o noua dansatoare (Mila Kunis).
Regia este semnata de regizorul Darren Aronofsky (The Wrestler), iar multe din stereotipurile lui din anteriorul film se vad si aici;
"LEBĂDA NEAGRĂ urmăreşte o călătorie palpitantă şi uneori terifiantă prin psihicul unei tinere balerine al cărei rol principal de Regină-Lebădă se dovedeşte a fi unul pentru care devine înfricoşător de perfectă."
Black Swan este povestea unei dansatoare din New York (Nina=Natalie Portman) care devine extrem de presata de regizorul spectacolului care vrea sa o inlocuiasca cu concurenta sa, Lily (Kunis).
Lacul lebedelor cere o dualitate perfecta pentru solista principala iar aceasta incercare de perfectionare ajunge sa-i afecteze viata tinerei. Sunt momente in care nu ne dam seama daca actrita principala sufera de halucinatii sau de personalitate dubla numai buna de balamuc. In plus metamorfozele fizice sugerate de regizor (de la om catre lebada) pentru actrita principala l-ar face gelos si pe Kafka (aripi de lebada care cresc, gat care se subtiaza, degete ale picioarelor care se lipesc...etc). In final, descoperirea partii intunecate de catre eroina precum si intelegerea acestei parti pentru a putea sa o joace/danseze se face cu un sacrificiu personal final; 
Pe scurt este un film (prea) pretentios si care m-a plictisit la culme; Perlele artistice nu se nasc din cazne ci din talent si cu usurinta. Regizorului insa ii lipseste din plin talentul. Pacat ca-si propune mai mult decat poate....pe timpul spectatorului.  

2 comentarii:

Anonim spunea...

o porcarie previzibila

cccornel spunea...

...pe acolo;