sâmbătă, 26 februarie 2011

Cronicuta de film - Terminalul

"Terminalul" (The Terminal) este un film regizat de Steven Spielberg in 2004 si cu o serie de actori foarte buni in toate rolurile (Tom Hanks, Catherine Zeta-Jones, Stanley Tucci, Chi McBride, Diego Luna, Barry Shabaka Henley, Kumar Pallana).

Viktor Navorski, este un calator est european (dintr-o tara inventata, posibil fosta republica sovietica) care face o calatorie la New York.  Cum in tara din care plecase izbucneste un razboi civil, acesta se vede blocat in aeroport, fara cetatenie si fara posibilitatea de a fi legal acceptat in SUA cu o viza de intrare. In plus nici macar deportarea nu este o solutie posibila pentru el. Lipsa sa de cunoastere a limbii engleze complica si mai mult lucrurile, Navorski neintelegand nici macar ce i se intampla.Curand terminalul ii va deveni casa, isi va face amici printre lucratorii din aeroport, isi va castiga mancarea facand diverse servicii pentru magazinele din terminal, va fi utilizat ca translator, se va indragosti de o stewardesa si va intermedia chiar relatii de dragoste intre angajatii terminalului devenind chiar un mic erou local. Terminalul devine chiar locul in care incep si se termina povesti de dragoste.
Filmul nu are cum sa nu miste pe cel care-l  urmareste (mai ales daca acesta a stat vreodata in viata lui blocat in vreun aeroport, macar  o noapte) iar Navorski nu are cum sa nu castige simpatia aceluiasi privitor.
Cum se vor termina toate povestile incepute in terminal, inclusiv cea a eroului principal, va las pe voi sa descoperiti.
Va garantez ca nu va va parea rau pentru cele 128 de minute (atat cat filmul dureaza).

Niciun comentariu: