joi, 1 aprilie 2010

Greva RATB

Azi cand m-am trezit am aflat ca este greva spontana la RATB. Da, ati ghicit sunt aia care papa bani de la bugetul primariei nereusind sa fie nicicum profitabili vreodata. Surpriza mea a fost totusi alta. Daca in mod obisnuit fac 1 ora cu automobilul de acasa pana la job, azi am facut doar 40 de minute, ceea ce imi confirma supozitia mai veche ca autobuzele si tramvaiele distrug circulatia in orele de varf ale acestui oras.
Sper sa mai tina greva asta.

2 comentarii:

Ionuţ spunea...

Nicăieri în lume transportul în comun nu e profitabil. La fel ca şi infrastructura rutieră (care nu generează absolut nici un venit direct) este gândit pentru a aduce plus valoare în alte domenii ale vieţii urbane.

cccornel spunea...

1. De acord cu comentariul 100% ca fiind perfect pertinent, numai eu relatam doar starea economica de fapt a regiei in cauza (cu informatii din interior).
Pun totusi pariu ca o simpla taxatoare in orice mijloc de transport ar reduce semnificativ neprofitabilitatea. In Grecia exista inca pe autobuzele publice un domn care tine biletele desfasurate in evantai pe un surub si dupa ce te urci ii achiti contravaloarea calatoriei functie de distanta.
2. Ma declar in continuare pentru excluderea tramvaielor din orasele cu peste 2 mil de locuitori, dat fiind ca mai mult incurca.