miercuri, 2 septembrie 2009

Cronicuta de film-Two lovers (Iubire la New York)

Drama romantica. Locatia-un cartier izolat al New York-ului-Brighton Beach. Subiectul-el, Leonard (JOAQUIN PHOENIX), incearca sa-si revina dupa o relatie ratata si o tentativa de suicid, in casa protectorilor sai parinti ( ISABELLA ROSSELINNI si MONI MONOSHOV).
Aici intalneste doua femei,fiecare din ele tulburatoare in felul ei, Michelle (GWYNETH PALTROW) , o vecina superba si exotica dar intr-o relatie toxica cu seful ei, relatie fara viitor logic dealtfel si o alta femeie, Sandra ( VINESSA SHOW), o tipa draguta si iubitoare, fiica partenerului de afaceri al tatalui sau.

Leonard intra in acest cerc viicios, evident fiind mai mult atras de Michelle (de ce ar putea fi atrasi barbatii daca nu de pericol).
Michelle pare sa se indragosteasca de Leonard, care nu-i poate rezista, in vreme ce familia lui il impinge intr-o relatie serioasa cu Sandra;
Filmul se axeaza pe alegerea lui Leonard "intre dragostea pasionala si dragostea confortabila, sau, intre o viata placuta si tihnita, si riscul de a cadea din nou in intunericul care era cat pe ce sa-l ucida."

Va las pe voi sa aflati deznodamantul. Oricum JOAQUIN PHOENIX face un rol mare in acest film, intre entuziasmul adolescentin, absenta sinucigasului sau siguranţa şi maturitatea barbatului seducator.

Niciun comentariu: