duminică, 8 februarie 2009

Concert Buena Vista Social Club-The Havana Lounge

Intre anii '40-'50 ai secolului trecut Havana era o destinatie exotica la indemana oricarui american bogat. Cazinourile, clima tropicala, viata de noapte, femeile frumoase si fierbinti precum si muzica unor band-uri devenite celebre faceau atractia acestei capitale.
Intre timp, prin 1959 Fidel Castro a preluat puterea nationalizand totul si impunand comunismul. Dupa cum bine stim acest model economico-politic nu a adus decat saracie. Astazi, desi saracita, Cuba este a doua cea mai populară destinaţie turistică din Caraibe, după Republica Dominicană, turismul fiind o sursă de valută străină, cealaltă formă fiind banii trimişi de cubanezi care locuiesc în America rudelor lor din Cuba (cei care fugisera in '59 prin Miami si Florida).
Cativa din cei care traisera si cantasera in acele vremuri precum si alti tineri instrumentisti au venit la Bucuresti ieri, pentru a doua oara, in cadrul unui nou eveniment din seria "World Music Masters".
Dintre cei prezenti ieri pe scena voi aminti pe: Teresa Garcia Caturla (fiica celebrului muzician Alejandro Garcia Caturla), Julio Alberto Fernandez (membru de marca al "Buena Vista Social Club" si colaborator la "Compay Segundo"), Julienne Oviedo Sanchez - percutie, trompetistul Yanko Pizaco-(cel din filmul "Buena Vista Social Club" al lui Wim Wenders), celebrul trompetist din "Afro Cuban All Stars", Daniel de Jesus Ramos Alayo precum si numele nou pe afisul "The Havana Lounge", Rodolfo "Peruchin" Argudin Justiz, pianist in faimoasa orchestra Tropicana.
Fara o scenografie prea complicata, concertul a continut cam pe jumatate piese instrumentale sau cu influente jazz.
Putin din soarele Cubei a fost si in acordurile acestei trupe pe scena salii palatului iar spectatori au rezonat cu latura lor latina la aceasta muzica. Un concert care nu trebuia ratat daca va place melanjul de muzica africana+latino.
Prezenatorul a vorbit numai in spaniola (era sa zic cubaneza). Desi spectatorii erau romani marea majoritate, spre deosebire de mine, pareau ca inteleg. Avantaj ei/ele ca se uita la telenovele spaniolesti sau sudamericane.
Mai jos aveti cateva fotografii facute cu "sapuniera" mea la zoom 10X (cei care m-au ironizat atunci sa planga acum). Cu SLR-ul n-am avut curaj sa incerc sa intru. Cei care vor sa admire si fotografiile la marime extinsa sunt rugati sa apese aici.

P.S. -"Felicitari" din inima organizatorilor (Emag!c Entertainment) impreuna cu multa mu*e, pentru impotenta de a organiza intrarea a cel putin 4000 de oameni in sala. Numai 3 usi pentru intrare, de marime normala (0.90x2.10m), nu sunt suficiente pentru a tine mai putin de 40 min oamenii la coada, dat fiind ca tu numai atatea hend held-uri cu scanner de cod de bare ai in firma aia. Emag!c Entertainment SUX!

Desi am asteptat tot concertul nu l-am vazut invitat pe Pepe al nostru sa-si arate si el talentele "latine" prin muzica.
Cu acestea fiind zise va las sa admirati fotografiile, in ritmuri latino....numai iubirea doar iubireeeaa......

2 comentarii:

Anonim spunea...

Asculta si tu un Gotan Project...o sa-ti placa.
Cu respect...well...anonim,

cccornel spunea...

1. I-am fumat deja 2. sunt lucruri diferite 3. imi plac si ei