duminică, 18 ianuarie 2009

Cronicuta de film-Vicky Cristina Barcelona

Regizor si scenarist: Woody Allen
In rolurile principale:
Vicky ……………………...
Rebecca Hall
Cristina……………………Scarlett Johansson
Juan Antonio Gonzalo….
Javier Bardem
Maria Elena………………Penélope Cruz
Judy Nash………………..Patricia Clarkson

O “oda” inchinata cu multa ura impotriva femeilor, a femeilor de orice fel, de catre celebrul Woody Allen.
Da, Woody Allen uraste femeile. Doar el stie de ce dar ne-o arata din plin cu acest film. El marseaza pe bovarismul feminin si pe care il generalizeaza la tot spectrul femeiesc. Vicky este in una din extremele spectrului feminin ca tipologie iar Cristina la polul opus.
Ambele spun ceva si fac pe dos. Ambele ar fi in stare oricand sa desfaca picioarele (chiar inainte, dupa sau in timpul nuntii proprii) pentru primul macho man care stie sa le minta frumos.
Cireasa de pe tort este Maria Elena (Penelope Cruz), eterna muiere isterica care stie sa se imbrace, sa se dezbrace si sa aiba draci.
In filmul acesta, bucatica cu bucatica, orice exponanta a unei tipologii feminine este desfiintata cu mult sarcasm de domnul regizor. Pana si Judy Nash, o eternal menopauzista isi inseala sotul. Un film la care nu poti decat sa razi daca esti barbat sau sa te faci ca nu observi ce vrea sa zica nenea Woody daca esti femeie.
Bardem este magistral ca actor in rol de macho-man –sexy-baby.
Si pana la urma cine este cel care da lectii? Da, un Woody Allen, un “ideal”, o cheie de bolta, a evolutiei masculine. Sa nu uitam ca este casatorit cu propria fiica (adoptiva).
Va urez sa radeti cu pofta la Vicky Cristina Barcelona!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Citeam zilele trecute un review facut de un alt blogger (o tipa )si care suna total diferit de ce spui tu
Cum se face ca tu mereu ai dreptate?! ...femeile se fac ca nu vad si barbatii se amuza ...

cccornel spunea...

Ce pot sa zic?...barbatii sunt mai cerebrali probabil...sau poate ca pentru ca filmul este facut de un barbat am reusit sa nu ma las pacalit de falsul mesaj.