miercuri, 19 noiembrie 2008

Review pe scurt

Ce s-a mai intamplat azi ....citind numai un ziar...

1. Pai ar fi asa....dupa ce criza financiara a lovit iar cresterea economica a multor tari din Europa vestica a fost pusa sub semnul intrebarii iata ca Biroul de statistica al UE ne spune ca in Spania 16% dintre imigranti sunt romani, in Italia 35%, in Germania 4% iar in Grecia 6%. Tot ieri un raport al Colegiului Comisarilor de la Bruxelles statuta negru pe alb ca imigrantii europeni nu au creeat probleme pe piata muncii din UE iar venirea lor nu a dus nici macar la scaderea salariilor.
Link aici.


N.A.-Absolut surprinzatoare concluzia desi logica.....surprinzatoare pentru ca pana mai ieri romanii din aceste tari trebuiau omorati cu pietre fiind cauza principala a haosului.

2. Fostul sef al agentiei antidrog, Pavel Abraham acuza pe cel care l-a destituit, adica pe ministrul de interne Cristian David ca ar avea dovezi cum ca in casa acestuia s-ar fi gasit droguri in 1995 an in care Abraham era sef la cercetari penale.

David se scuza spunand ca a fost in compania unor domni care trageau pe nas dar ca el nu a facut-o niciodata.
Link aici.

N.A.-Greu de spus care este adevarul...la urma urmei este campanie electorala si suntem obisnuiti sa se plateasca polite in aceasta perioada. Dupa alegeri urmeaza linistea...totala.

3. Bancherii plang dupa creditul ipotecar si cer BNR revizuirea regulamentului de acordare a creditelor.
Link aici.

N.A.-Plangeti fratilor ca aveti dupa ce. Si uite asa se corecteaza incet piata. Nu dai credit...mori ca banca pentru ca iti negi propriul scop.


4. 5.58 milioane de abonati platesc acum abonamentul la companiile de cablu (cu 6.5% mai multi in primele 6 luni ale acestui an decat anul trecut).

N.A.-De 2 saptamani nu am cablu...asa brusc si fara anunt sau scuze. De 2 saptamani sun la RCS/RDS deranjamente si-mi spun ca e un incident. La emailuri nici macar nu raspund vreodata. Sambata asta imi fac timp sa merg sa iau un numar de inregistrare de la ei....si apoi zdup la APC...sunt curios ce vor raspunde.

5. Asociatia Operatorilor Mobili din Romania (AOMR) are un proiect prin care se doreste creearea unei baze de date cu codul unic al fiecarui telefon vandut astfel incat sa poate fi blocat in caz de furt.
Link aici.


N.A.-Sistemul exista de la infiintarea telefoanelor mobile, tot asa cum e posibil sa identifici cu exactitate de 2 m pozitia unui telefon mobil aflat in retea, sa asculti convorbirile, sa inregistrezi convorbirile pt. SRI (ceea ce si citisem in presa ca se si practica) etc. De ce abia acum ne protejeaza baietii astia de hoti?....interesant de raspuns.

6. Cu ocazia crizei financiare mondiale, constructorul nipon de automobile Mazda Motor isi recumpara inapoi un pachet de actiuni de 20.4% din actiunile pe care le avea Ford la Mazda. Din 1996 Ford detine controlul asupra fabricantului nipon.
Link aici.


N.A.-Prea ajunsesera frate masinile japoneze facute de americani, alea germane tot de americani, alea englezesti de nemti, alea englezesti de lux de indieni, s.a.m.d.

7. In Romania se inmultesc hotelurile iar clientii se raresc. Asa zice Delloite care da si o cifra....scadere a ratei de ocupare cu 14.2% (ajungand la 61.2% momentan);


N.A.-Daca acum cativa ani imi spunea una care lucra la un hotel ca pretul minim in care poti castiga ceva la inchirierea unei camere este de 40Euro/noapte (pax) sunt curios la cat s-a ajuns acum. Acu un an citisem ca unii inchiriaza camere si cu ora...adicatalea faci escala la Bucuresti si intre doua avioane ai unde pune capul jos cateva ore (n-am zis care cap).
Link aici.

8. Era sa uit... de pasiunea mea secreta ...metroul. Ia neamule poza proaspata de azi de la metrou-statia Obor (via Florin care a avut nesansa sa fie acolo); Poate explicatia sta in faptul ca, chiar azi s-a inaugurat tronsonul Nicolae Grigorescu-Linia de Centura (4 statii adica).

Niciun comentariu: