miercuri, 29 octombrie 2008

Poveste din lunca Dunarii

Poate de multe ori ati avut ocazia sa verificati adevarul fundamental care zice ca “pe cine nu lasi sa moara sigur nu te lasa el sa traiesti in final”.
Candva am aflat de la un sofer cu care intrasem in vorba o poveste adevarat. In tineretea lui lucrase pentru o intreprindere comunista , cred ca de zarzavaturi sau asa ceva. Cert e ca omul transporta cu un camion niste detinuti care faceau ladite de lemn pentru zarzavaturi pe undeva prin tara asta dar cu mult timp in urma.
Zice ca unul dintre detinuti i-ar fi spus povestea sa…
Intr-un sat din lunca Dunarii, la padure, doi sateni cu sange fierbinte s-ar fi luat la bataie dintr-un motiv anume. Evident ala mai voinic l-a batut mar pe celalat pana l-a lasat lat in padure.
Agresorul s-a intors acasa si i-ar fi zis tatalui sau: “Cred ca l-am omorat pe X!”
Taica-su fara sa se gandeasca i-a zis:
“-Daca doar crezi atunci e rau ca daca scapa te omoara el pe tine.”Cu frica in san agresorul si-a incalecat calul si a fugit inapoi sa verifice daca treaba fusese facuta temeinic.
Intre timp insa, ala care zacea lat in padure si-a revenit o t(z)ara de la pamantul rece si si-a dat seama ca e riscant sa ramana acolo astfel incat s-a tarat cateva sute de metri pana la primul boschet in care s-a ascuns.
Evident intamplarea face ca acesta sa scape negasit si dupa luni de zile de spitalizari si lupta pentru viata sa se intoarca in satul ala.
In prima noapte agresatul initial l-a asteptat pe celalat, noaptea, la o fantana. Cand s-au vazut l-a plesnit cu baltagul in moalele capului…despicandu-l definitiv. Si uite asa, acum, agresatul initial ispasea 20 ani de facut ladite la ILF.
Stiu ca nu este o poveste deloc biblica insa e al naibii de adevarata.
Daca ti-ai ratat sansa cu cineva sa il pui la punct (nu neaparat fizic) o va face el cu tine cu prima ocazie.

Cu aceasta ocazie inaugurez rubrica : “Istorii adevarate”

Niciun comentariu: