luni, 15 septembrie 2008

Radiatiile mobilelor vor fi masurate

"MASURI Radiatiile emise de telefoanele mobile si de alte echipamente de telecomunicatii vor putea fi masurate in viitor si in Romania intr-un laborator special. Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei a anuntat, ieri, ca, luna viitoare, va incepe procedura de achizitie pentru realizarea unui asemenea laborator."

Sursa aici.

P.S. Geniala masura...dupa 15 ani de la inventarea mobilelor am ajuns si noi sa putem masura radiatia electromagnetica si pe cea radio emisa de aceste aparate in timpul functionarii. Bine macar ca nu se ocupa cei de la Protectia Consumatorului de aceasta si au ramas doar cu testarea otetului si a alcoolului falsificat.
Cu multi ani in urma, in Germania exista o revista a consumatorului in care un organism specializat testa in amanunt fiecare electrocasnic care se vindea pe piata nationala. Carevasazica vroiai sa cumperi o masina de spalat din comert, luai revista aia si vedeai ce plusuri si ce minusuri are. Undeva erau niste nemtalai care o faceau bucati, o analizau de la ultimul surub sau cablu electric pana la motor si apoi scriau in revista...numai daca trecea testele de siguranta. Prin comparatie la noi iti cumperi televizor, iti ia noaptea foc, degaja nu-s ce gaze toxice, aia din camera mor toti axfisiati si nu pateste nimeni nimic.
Suntem departe.....rau!

Niciun comentariu: