vineri, 15 august 2008

Novie Russkie

Revenind la politica………Rusia acuza Romania de nici mai mult nici mai putin decat de “sustinere a terorismului”.
Motivul este ca am vandut candva armament usor de infanterie catre Georgia. Ce putem sa facem daca mai avem un rest de industrie de armament si putere sa mai facem cateva contracte comerciale?
Intre timp trebuie sa mai spun ca armata rosie sparge banci in Georgia (exista filme)si impusca cameramani turci / georgieni in direct (vezi incidentul de la Gori).
Despre populatia din Georgia ce am aflat? Imaginile cu batrani insangerati pe fundalul flacarilor fac inconjurul lumii. Intre timp mult cunoscutele trupe eliberatoare rusesti terorizeaza si jefuiesc.
Habar nu am cat de “sustinere a terorismului” este sa livrezi niste Kalasnicovuri modificate prin contracte legale dar banuiesc ca nu prea mult. Stiu insa exact ce este in spatele acestor actiuni militare rusesti si anume accesul la arma cea mai eficienta-cea energetica. Moartea priectului Nabucco deschide Rusiei calea spre controlul total al Europei.

Saptamanile trecute am vazut in vacanta petrecuta pe o insula europeana o gramada de rusi. Ei sunt burtosi si blonzii iar ele ori subtirele si toape ori grase si toape. Puteai sa-i vedeai de dimineata pana seara la” all inclusive” prin restaurantul hotelului. Magazine multe din acea insula aveau vanzatori rusi si etichete rusesti. Pana si un stuard al catamaranului de mare viteza cu care ma plimbam intre insule era rus pentru confortul si lipsa de stress a concetatenilor lui. Seara ele se primbau in rochite de seara fara spate si tocuri de 15 prin nisipul de pe faleza. Penibil dar mi-a explicat o amica din Moldova de peste Prut (Natasa) ca in Rusia face valuri un tip care a infiintat o scoala pentru rusi bogati. Ce-i invata? Bunele maniere (cum sa manance la masa si cum sa se imbrace). Ba am mai auzit si de o scoala de seductie pentru fete tinere cu scopul de a pune mana pe oameni instariti. Categorie descrisa de mine se numeste “Novie Russkie”-rusii noi-adica fara maniere si fara educatie, insa cu bani. E usor de inchipuit dimensiunea la care se fura in Rusia. Daca mai tinem cont si de rezervele enorme de materii prime si resurse naturale (gaz, petrol, carbune, diamante etc) si mai facem si comparatia cu fenomenul de economie subterana din Romania ajungem la un rezultat ingrijorator. Curand Rusia va fi iar o forta.

Si uite asa dupa cruciada de lupta impotriva terorismului se ascund actiuni cu adevarat teroriste din partea celor care striga mai tare ca apara lumea de el. Novie Russkie e pe val!

Urmeaza Ucraina.

P.S. Aproppo....suntem in secolul XXI.

Niciun comentariu: