luni, 28 iulie 2008

Viteza contra placere

Ei bine nu, nu este un articol despre modalitatile de a face sex, desi multi ar fi crezut asta dupa titlu….dar ar putea fi si un articol despre sex….si totusi va dezamagesc…este un articol despre calatorii.
In ziua de azi daca vrei sa calatoresti nu ai prea multe de ales. Sa vedem ce posibilitati avem; ar fi prima solutie sa te urci in automobil si sa bati soselele; apoi ar mai fi autocarele unei agentii….neee…ambele variante sunt daunatoare pentru fund si pentru oboseala, plus stressul condusului si al soselelor desfundata.
Ce te faci insa daca pleci intr-o insula exotica indepartata? Pai nu ai de ales…te bagi la un avion rapid. Avionul a fost inventat in principiu pentru viteza…cine are nevoie de asa ceva? In primul rand oamenii de afaceri…are avantaje si dezavantaje……cel mai mare mi se pare ala pe care nimeni nu-l pomeneste si anume ca la 10 000 m iei in freza radiatii cat cuprinde……gura lumii zice ca pilotii au o incidenta foarte mare de cancere. Apoi alt dezavantaj ar fi ca pierzi toata placerea drumului…stai ca fraierul si respiri aerul reciclat in interior, citesti o revista si te dai jos fix in insula dupa cateva ore cel mult.
Tot stau si ma gandesc de ce a trebuit sa fim bagati toti in aceiasi oala? Sincer sa fiu eu as fi vrut un alt mijloc alternativ….sa zicem un dirijabil enorm. Avantaje: viteza mica, confort total (eventual camera cu pat) , traseu liber ales (phiiii…si se frumos ar fi traseul pe deasupra Carpatilor de curbura), mai ieftin decat avionul si mult mai sigur pe deasupra (tehnologia a ajuns la capabilitatea asta).
Parca vad o gramada de oameni stand la salonul restaurant al dirijabilului cu o inghetata in fatza admirand privelistea de dimineata pana seara. Pe cealalta parte o gramada de pasageri fac poze. E adevarat ca sunt dotati cu teleobiective serioase insa merita pentru peisajele surprinse.
Tu ce ai prefera?

Niciun comentariu: