marți, 27 mai 2008

Votati-ma pe mine!

Azi m-am distrat citind afise si fituici electorale desi este evident ca sunt interesat de fenomenul alegerilor tot atat cat sunt candidatii interesati de urbea in care vor sa fie sefi. Oricum a fost distractiv!
Unul poza cu burta din dotare si cu un binoclu vanatoresc sau militar in mana sub sloganul: “Cu ochii in 4!” Cu ochii in 4 dupa ce?...as intreba eu …dupa furaciuni de fonduri europene sau ce? Altul vrea sa vie cu tancul la primarie. Asta totusi este un simbol al mortii si al distrugerii si nicidecum al vreunei constructii trainice. Haios sau penibil?
O domnita tomnatica-arhitect- pozeaza mandra cu sulurile de hartii in mana sub sloganul “Un primar architect!”. Se face ca de fiecare data cand apare doamna si sugestia catre casa poporului. Eu unul stiu ca n-a fost singurul architect si nici cel mai bun de acolo. Oricum un architect primar ar produce probabil o capitala opera de arta (ca-n america de sud) insa fara nicio utilitate practica.
Un alt domn se lauda ca “alege drumul drept”. Foarte intelligent dar noi am invatat din clasa a 2-a cum ca drumul cel mai scurt intre 2 puncte este linia dreapta. Dansul a descoperit acum America si e foarte mandru.
Un domn avocat de meserie se lauda ca este “omul potrivit” la primarie. Adicatalea aia de traiesc din neintelegerile oamenilor sunt cei de care avem nevoie acum?
Alt “cantidat” vrea sa “bage vitamine in primarie” dat fiind ca “o primarie bolnava are nevoie de vitamine”. E adevarat ca e bolnava cronic de vreo 15 ani dar are cancer domnule (ca si toata societatea romaneasca)…ori la cancer nu prea tine cu vitamine nici macar in fazele incipiente.
Inca unul autodeclarat “om dintr-o bucata” are ” harta solutiilor” …sa dea Dzeu dar mie tot a vorbe imi miroase din pacate.
Un nene de la sectorul 2 vrea “de 2 ori mai mult pentru sectorul 2”…nu-s la ce se refera exact….de 2 ori mai multe delapidari, de 2 ori mai multe borduri …sau ce?
Un PSDR sau PSD candidat anunta ca “e timpul sa schimbam Bucurestiul”. Cu ce domnule? Cu Berna sau cu ceva mai de la nord? Da, stiu….toti vor sa-si trimita odraslele la scoala in SUA sau Anglia…am mai vazut fenomenul…nu e nou.
Oricum, acest periplu vizual a fost deopotriva si haios si trist. Tot o miscare browniana intretinuta arata si acest fenomen.

P.S. Se cauta canditat la functii administrative absolvent la “ l'Ecole Nationale d'Administration”…aia din Paris si nu din Bucuresti.
Asteptam provincia sau diaspora. Sunati numai cu taxa inversa.

Niciun comentariu: