marți, 24 iulie 2007

Unde as vrea sa fiu...


Unde voi fi...


Fitze de blog….blog de fitze…sau...” Reginul” fitzelor...


Va aduceti aminte despre articolul similar scris undeva la inceputul acestui proiect despre blogul unei anume tipe numita Ralu?
Ei bine…i-am gasit corespondentul masculin. Cineva sa-i cupleze pe astia 2 neaparat !
Redau cateva din auto-perlele managerului de mare succes mioritic care m-au facut sa rad cu pofta.
Varianta completa o gasiti aici.

“Si am o geanta maronie spre verde din piele de urangutan sau cine stie ce cacat e...una d'aia de oricine o vede ma intreaba de unde e...da e dintr-un shop de rahat din
Manila si a costat 54$.”

“Am 27 de ani, m-am plimbat destul cat sa nu zic ca Antalya e raiul pe Pamant. Am un job de middle management, o masina frantuzeasca, 84 de cravate, 14 costume, o locuinta de 60 metri patrati, un depozit bancar, o asigurare de viata, o camera digitala, 400 wati sunet in casa, o femeie pe care o iubesc si alta ce ma iubeste. Toate de mai sus sunt simple enumerari si evident realizari cu satisfactie de moment.”

“Inainte uneam pe plaja 25 de prosoape pe zeci de metri si distractia tinea pana la apus. Acum stam pe sezlong si dupa 1 ora ne spunem unii altora "ce plictiseala..." si ne intoarcem pe partea cealalta. Inainte beam apa de la tasnitoarea strategic pusa, acum nu ai voie sa intri cu bauturi pe plaja lor, cheltui dupa o zi de plaja cam cat are pensie bunica ta, si obsedantul ma plictisesc e inca prezent in mintea ta. Inainte nu foloseam umbrele, lotiuni de piele, uleiuri before & after. Acum factorul de protectie 100 s-a depasit de mult. Apar creme pt buze, nas, unghii si tot asa...si...tot ne ustura pielea. Inainte plecam de acasa in picioarele goale si cu prosopul de gat, mergeam 800 m si ajungeam la plaja in 10 minute. Acum fac in interiorul statiunii 100km/weekend cu masina, si fac 30 min pana ajung la plaja si 10' pana gasesc loc de parcare. Inca 5' pana ma instalez si inca 10' pana le admir gentile de plaja LV si palariile Gucci. Inainte fixam de pe o zi pe alta locul in care ne revedem la plaja...acum ne sunam de 10 ori pe zi sa ne anuntam ca venim, sa intrebam daca ai ajuns, cum e vremea, e lume, vreti ceva, cum e apa , etc. Inainte dansam pana la epuizare intr-o discoteca, orice melodie din program. Acum avem cluburi, cei mai tari dj din lume mixeaza in fata ta, avem si animatoare si tot nu danseaza nimeni.Intram in apa, zambeam unei tipe si in 10 minute ieseam impreuna sarutandu-ne. La ora 22 fixam sa ne vedem in fata cladirii Postei, si culmea...venea. Acum ne privim toata seara, ne cunoastem dar e muta. In 1% din cazuri ii oferi ceva de baut, beti de cateva milioane, vedeti rasaritul, si ea pleaca. Fixati sa va vedeti pe plaja, ea nu vine si ti-a dat si nr gresit de tel.”

“Ma rog...cum mai vorbeam si cu G, La mania pare sa fie un loc bun de facut sex, dansat bine, si baut shot-uri.”

Acelasi stil ca la Ralu…poate ceva mai mult rafinament...

vineri, 20 iulie 2007

miercuri, 18 iulie 2007




Dimineatza...metrou...candva intre 8 si 9...garnitura noua...domnisoare transpirate pe buza de sus care se tin sfarsite, cu ochi umezi de bara alaturata ...domni cu castile mp3-playerului in urechi.
Aglomeratie mai mare ca la concertul de aseara al celor de la Roling Stones.La una din cea mai mare statie din Bucuresti, unde 80% din oameni coboara, o desteapta se propteste la hublou vrand sa vada marea (intotdeauna apare cate un ametit din asta care nici macar nu are bunul simt sa coboare temporar dar nici nu poate inainta impotriva suvoiului de oameni)...
Lumea o ocoleste dorind sa coboare...evident ritmul coborarii este incetinit.Alta din spatele meu proaspat ridicata de pe scaun vocifereaza...."domne' inteleg ca esti galant dar nici asa" ....gandesc scurt si taios....."unde pelea mea vrei sa merg? sa ma urc pe oameni?".
Ma intorc sa-i bag varianta cenzuarata. Da a lehamite din mana si intoarce capul inainte sa articulez ceva. Ma uit la ea: in jur de 50 ani, curat imbracata, par alb...nu te-ai astepta ........asa ca gandesc in continuare: "caldura mare mon cher...si daca esti si la menopauza e si mai rau".
NO COMMENT

luni, 16 iulie 2007

California Dreamin……… sau despre abilitatea de a-ti alege Romania




Citeam zilele trecute pe blogul unui macho excesiv de efeminat (contradictie in termeni-a carui adresa web nu o sa o fac publica) despre cum s-a dus el la cinema sa vada acest film. Concluzia inflamata….e un film fals….Romania lui nu era asta ci aia cu mall-uri multe, vanzatoare amabile, magazine de firma si aer conditionat.
N-am putut decat sa articulez un... “Sictirrrrrr !”.
Si uite asa m-am hotarat sa scriu si eu despre acest film pe care il admir foarte mult.

Am purces sa-l vad la Multiplex intr-o seara de vineri. Mai mult de doua ore nu m-am putut opri din rasu-plansu. Ca nota finala i-am dat un 9.75 (ca la gimnastica).

Cum sa nu recunosti in film toate “betesugurile” nationale de care nu suntem constienti….prostia, lenea, hotia si necinstea, moravurile usoare………..etc.
Razvan Vasilescu face un rol mare in personajul “Doiaru” , inclusive cand apare in acei penibili pantaloni scurti sau cand sterge, penal, pe maieu paharele de tuica. Devine simpatic din prima clipa desi stii ca este tatal protector, afaceristul ilegalist si functionarul corupt, care stie exact cand trebuie si cand nu, sa isi faca treaba dar asta numai in interesul propriu.

Cum sa nu te amuze acest sef de gara care vorbeste mai bine engleza decat primarul si acolitii lui?

Ras cu amaraciune la schimbul de faxuri intre ministere si la acel “nu e treaba mea”.

Mult humor in film, fin, negru si foarte spontan.

Multe personaje absolut penale dar reale…un Elvis tigan, inca unu tuciuriu care canta la linguri prin autobuze, un Draculla local cu o trupa de animatoare-curve de consumatie cu inel in buric etc……..personaje pe care le puteai vedea pana mai de curand abonate impreuna cu “regii” manelisti la emisiunea lui Teo de pe ProTV.

Mi-a plăcut şi Ion Sapdaru în rolul primarului “poliglot” şi “interesat” de soarta satului uitat de vreme din Baragan. Una dintre petrecerile satesti se termina, spre ziua, cu Assante in mijlocul notabilitatilor locale cantand la bodega, acompaniati la “palme”:

…”Dusmanii-mi poarta pica…ca am valoarea mea……..”

Monica (Maria Dinulescu) pare a fi putin trecuta in planul doi prin forta si complexitatea personajelor langa care trebuie sa joace.

Suspine feminine in sala si pentru sergentul latino-lover de care se indragosteste.

Maria are niste sani superbi. Ca la 17 ani.
Dragostea nu are limba.

Monica : Intreaba-l daca are prietena.

Andrei : Do you have a girlfriend ?
David Sergentu’ : Tell her she’s cute.
Andrei : A zis ca are mai multe.

Dialoguri realiste, fara sa fie fortate, pentru prima data dupa “revolutie” intr-un film romanesc.
Senzatia de autentic de la inceput pana la sfarsit si inca ceva…..iti deschide ochii larg.

Candva am venit dintr-o deplasare afara si primul lucru de care am fost socat cand am ajuns acasa era mizeria de pe trotuare. Nu ca ar fi fost mai murdar in acea zi trotuarul ci pentru ca nu observasem pana atunci.

Ei bine nivelul Romaniei este dat de cata pasta de dinti si sapun se vand pe cap de locuitor.

E un film foarte puternic, amuzant si real, chiar viu as putea zice. E despre tzoapele de la tara care vor sa se marite repede cu straini daca se poate.

E despre prosti care se cred, si chiar sunt, destepti in satul lor. E despre putere, marire si decadere, hotie si politica (o fi tot aia?).
Mi-a placut, am ras iar la final am aplaudat incantat si trist.Trist si pentru ca realizatorul lui nu mai este printre noi si pentru ca recunosti realitatea in care traiesti. E un film care iti deschide ochii la acest “rai pe pamant”.
Romania nu e numai aceea a mall urilor cu magazine cu aer conditionat si vanzatoare amabile ci este in acelasi timp si a satelor din Baragan si a mahalalelor de la oras.

Acesta Romanie nu o poti alege decat daca inchizi ochii la cealalta. Romania aceasta te alege ea pe tine.

P.S. California Dreamin (nesfarsit) este castigatorul Marelui Premiu al sectiunii “Un Certain Regard” de la Cannes 2007 precum si al "Special Golden Falcon" la festivalul de la Ibiza.

Daca cumva ati devenit curiosi puteti viziona si filmele anterioare ale aceluiasi regizor: Marilena de la P7, Mihai si Cristina sau Poveste la scara C. Veti gasi reluate in ele toate temele si chiar cateva din personajele acestui ultim film al lui Nemescu.
©cccornel

Canicula mare domnule...


Ultima moda pentru combaterea caniculei consta in organizarea de dansuri rituale amerindiene pentru aducerea ploii. Fotografie din Sinaia-acum doua weekend-uri.

Tinerete...


Tinerete....mi-e dor de tine !

Fitze de blog….blog de fitze…sau...Regina fitzelor...


Tot rasfoind zilele astea pe net dau peste blogul unei “pasarici” de 22 ani.
Scurt CiViu: 22 ani, proaspat absolventa de ASE, engleza aproximativa, numar mare la sutien plus fund mic, 2 masini si ....fitze…… dar multe nene…..in rest stearsa……destul de stearsa.
Am ras cu lacrimi citind blogurile ei si la sfarst am concluzionat ca tipa este MAMA... (cu litere mari) fitzelor de blog.

Citeam si radeam cu lacrimi in fat(z)a monitorului. Cum poti fi atat de snob si tembel in acelasi timp? Nu ma lasa inima sa nu o popularizez pe blog. Redau mai jos cateva din “perlele” tipei:

“a fost si weekndul asta care a inceput vineri si tine pana miercuri seara..pt mine cel putin, am benzina in masina cat sa fac lejer vreo mie d km..cardul tipa ca nu il mai incap banii, portofelul la fel..d c nu sunt la mare???

era cel mai iubit loc al meu dintre toate p care le-am vizitat..da imi place sa stau in picadilly in londra sa mananc inghetata cu pofta, da imi place sa intru cu picioarele goale in dunare, dar nu dunarea noastra murdara, dunarea din germania..care pare ca nici nu s-ar scurge spre mare..uite iar pomenesc d mare!! imi place cum se vede parisul de pe turnul eiffel..e chiar marfa..imi place sa stau la o terasa in centrul luxembourgului si sa trag din pai cu sete o bere fara alcool si cu gust d cirese..dar ador marea..nu marea d la nisa..nu marea d la den helder..nu marea d la dover..marea d la noi..

imi place sa imi conduc masinile mele si ma uit cateodt, cand stau la vreun stop, cu compasiune alteori cu superioritate la cei care se inghesuie in ratb, in caldura insuportabila sau frig groaznic, in aglomeratie..dar ador sa ma plimb ore in sir d mana cu cel cu care doresc sa imi impart o viata visata d mult dar poate nescrisa in cartea fiecaruia dintre noi, astfel incat sa putem forma un intreg..

imi place sa ma imbrac cu hainele mele scumpe si imi place sa vad ca toata lumea intoarce capul dupa mine..dar ador sa stau intr-un maiou de casa in bratele celui care imi mistuie visele si destinul.

ce fac eu d nu imi dau jos curul din masina? sunt f comoda, nu suport sa ma ating d toti p strada nici atat in ratb sau metrou.
…..bine ca are grija sa nu imi faca rimelul meu, care costa cat paine altora p cateva luni, sa se scurga si sa ma tradeze..apropo nici nu stiu cat costa o paine..nici un ou..nici un kw/h..doar asa cu aproximatie..”

Pisi…esti plicti rau….pe bune k da.

sâmbătă, 14 iulie 2007

Entry for January 04, 2006


..Daca iti doresti ceva cu adevarat tinteste luna, chiar daca nu o veiatinge, vei ramane printre stele...(proverb maya)
Ingamfarea distruge fericirea celui cu minte putina." (Mahabharata)
"In viata sunt doua tragedii. Una e sa-ti pierzi dorinta inimii. Cealalta es-o gasesti." (G. B. Shaw)"
Cel mai usor e sa te inseli singur, caci fiecare crede ceea ce doreste."(Demosthenes)"
Fa ce iti spun, dar sa nu faci ce fac eu. Iata adevarata intelepciune."(James Farrell)
"Inteligentele cele mai inalte stau ascunse." (Plautus)"
N-ar trebui niciodata sa ne uram. Avem atat de putin timp pentru a neiubi." (Maxence Van Der Meersch)
"Unii tac din intelepciune, altii tac din prostie, oricum, tacerea lorvorbeste."
"Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te... daca vrei sa fii fericit oviata, iarta!"
"Cu cat cauti sa placi la toata lumea, cu atat esti in primejdie sa nu fiirespectat de nimeni." (Delacroix)
"Cine isi atrage ura celor nebuni, castiga respectul celor intelepti."(Freidank)
"Un lucru ca sa fie bine judecat, trebuie judecat de cei priceputi, iar nude cei multi." (Platon)
"Cine nu e invidiat, nu e fericit." (Aeschylus)
"Inainte de orice, fiti buni; bunatatea ii dezarmeaza pe cei mai multidintre oameni." (Lacordaire)
"Cunosc multi oameni care de departe par ceva, iar de aproape nimic." (J.de La Fontaine)
"Intelepciunea ne ajuta sa rezistam, pasiunile ne ajuta sa traim.'"(S.Chamfort)