luni, 26 noiembrie 2007

Baieti de baieti


Scurta definitie
Subspecie (sub)umana de cartier provenita din parinti la prima generatie pe asfalt.

Departe de extinctie in Romania (ba chiar as zice dimpotriva), “baiatul de baiat” sau “baiatul de cartier” poate fi intalnit (din pacate) peste tot.

Scurta descriere pentru recunoastere
“Baiatul de baiat” se imbraca invariabil in “treling” de fas(h) “de marca”, contrafacut si cumparat din targ si se incalta in acelasi mod cu “adidasi” de la aceiasi sursa. Varianta mai “rasata” este in blugi si geaca de motor cu inscrisuri din vinilin.
“Baiatul de baiat” e musai sa aiba o masina din cele trei marci existente (singurele dealtfel pentru el) BMW, Mercedes sau Audi. Motivul excluderii celorlalte marci este parcatul la bloc unde ceilalti trebuie sa te vada si sa te invidieze. Vechimea masinii (BMW bot de rechin din 80 cu leduri adaugate, volan de lemn sau abtibilduri) sau model seria 3 (aia ceva mai veche si nu cea noua) arata cat de sus a ajuns propietarul. Daca in primul caz este foarte clar ca activeaza la termopane sau service auto/vulcanizare, in cazul 2 devine neclar daca, ca si apogeu al carierei, a ajuns in vanzari (de ceva) sau daca tocmai a valorificat apartamentul comunist al bunicii dintr-un cartier muncitoresc.
“Baiatul de baiat” are fix 10-12 clase sau in cazul mai bun e la particulara …evident la facultatea de management sau marketing. :-)
“Baiatul de baiat” e ala care da fleshuri cu farurile in trafic sa te dai din fata lui sau cel care claxoneaza la semafor invariabil pe ceilalti din fata pentru simplul motiv ca nu e primul din coloana.
“Baiatul de baiat” are cate o bata de baseball la vedere in masina (sau orice alt corp contondent) si daca vedeti pe strada un incident fizic intre soferi puteti fi sigur ca cel putin unul face parte din specia mai sus amintita.
Idolul “Baiatului de baiat” este Jiji sau cei doi pe care-i asculta cu obstinatie la maximum (obligand si toata strada la auditie) in boxele supradimensionate ale masinii (Puya si Shisu). In mod variabil pe lista de preferinte a lui mai pot intra si diversi “salami” sau “minune”, manelari despre care crede ca sunt “foarte adevarati frate”.
Areal
Arealul speciei se intinde de-a lungul strazilor dintre blocuri cel mai adesea.Neaparat cartierul trebuie sa fie unul muncitoresc tip dormitor. Mai rar “Baiatul de baiat” poate fi gasit si pe strazile principale, in drum spre o bere la Mall.
Si mai rar “Baiatul de baiat” iese pe autostrazi si drumuri nationale in cate un weekend.
Obiceiuri
“Baiatul de baiat” are pretentia a 2-a zi dupa ce si-a luat masina din targ la loc de parcare, fapt pentru care ridica cu tupeu stergatoarele masinilor care parcheaza de mult timp la blocul din cartieru’ lui, sau mai rau, le zgarie cu cheia pe lateral.
“Baiatul de baiat” nu stie ce masina va avea maine. Pentru cateva sute de euro in plus o sa-si vanda (daca poate) foarte frecvent masina in Vitan.
Hranire
La urma urmei, pentru “Baiatul de baiat” masina nu este decat un mijloc de locomotie pana la locul din cartier unde se vinde saorma cu maioneza si usturoi sau un mijloc de hranire a mandriei exacerbate (in loc de alte motive sunt bune si acestea).
La fel de des poate fi observat in iesiri festive (pentru el) la Mc Donald’s ul din cartier.
In afara orasului se hraneste exclusiv cu o pasta de carne cu mult usturoi fripa pe gratar in diverse stabilimente de pe marginea soselei si numita “mici”.
Imperechere si inmultire
“Baiatul de baiat” se imperecheaza si produce urmasi destul de devreme. Perechea sa “proasta de cartier” sau “STUPIDA STUPIDIS URBANAEUM” naste pui vii.
Perechile de acest gen pot fi usor reperate mai ales in weekend la mall (dealtfel supremul loc de distractie pentru ei).
Din cauza obiceiurilor alimentare “baiatul de baiat” si perechea sa nu traiesc foarte mult dar, din pacate, reusesc sa chinuie cu succes pe ceilalti (vecini de apartament, bloc,scara, plaja, coparticipanti la trafic, etc).
Supravietuirea speciei este asigurata cu success de impuierea fara limita in timpul vietii.

Concluzie
“Baiatul de baiat” este unul din motivele pentru care sunt adeptul filogerontismului, cu aplicatie directa la specia umana.
Nu vi se pare trist? Si mie la fel!
Viitorul suna bine!
Pacat ca nu raspunde nimeni.


P.S. In fotografia atasata este numai masina “Baiatului de baiat”. Pe el sunt sigur ca-l recunoasteti voi.
©cccornel

Niciun comentariu: